Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії

Азартна риболовля. Ловля головня

Головень – обережна, сильна і дуже вибаглива риба. Кожен рибалка, що полює за головнем, має свої переваги в снастях і способах ловлі. Цю рибу ловлять донками, на спінінг, нахлистом і на фідер. Навесні та влітку багато мисливців за головнем воліють ловити на натуральні насадки (коники, хрущі, саранча, мухи й бабки).

Головень на спінінг

Місця ловлі

Для вдалої риболовлі на головня слід вибирати ділянки з навислими над водою зеленими насадженнями. Він любить стояти біля стрімких берегів, на ділянках із зворотною течією, у коряжнику. Навесні головень виходить на кам'яні перекати. На перекатах великі особини вважають за краще стояти за валунами. Обережність, тиша та маскування – запорука успішної риболовлі на головня. При ловлі цієї полохливої риби рибалці бажано сховатися за якимось природним укриттям.

Місце ловлі

Снасті

Найчастіше, особливо ранньою весною і влітку, головня ловлять на поверхні води, використовуючи в якості наживки всіляких жуків та комах. Для такої риболовлі потрібне легке, жорстке і міцне вудилище з невеликою котушкою. Досить товста основна волосінь (підійде 0.25 міліметрів), для повідця вибирають волосінь трохи тонше – 0.20 міліметрів. Легкий, бажано кулястий поплавок (хоча багато рибалок ловлять на цю снасть без поплавка). Гачки на головня ставлять досить великі, міцні та гострі, які змогли б легко пробити тверду пащу риби. Прийнятно використовувати гачки №7 або №10.

Ловити головня на спінінг рекомендується приманками, які відрізняються гарною грою на течії. Підійдуть невеликі воблери (плаваючі та тонучі), а також вертушки, з не дуже широкою пелюсткою, бажано білого або жовтого кольору. Велику роль грає проводка. Вона має бути рівною і максимально повільною. Саме такий тип проводки найчастіше провокує головня на відчайдушну атаку спокусливої приманки. Занадто активна гра приманки лише відлякуватиме обережного головня. Не варто заглиблювати воблер (блешню) більш ніж на п'ятдесят сантиметрів. Спінінг використовують середнього строю, прийнятна довжина – 2.7 метрів. Спінінг повинен легко амортизувати всі ривки підсіченого головня. Головень славиться своїм потужним, різким і несподіваним клюванням. Навіть півкілограмовий головень може завдати рибалці чимало клопоту.

Приманка

Ловлять хитрого головня і «перетягом» (тюкалкою). У такий спосіб слід ловити вдвох. Рибалки влаштовуються на протилежних берегах невеликої річки, попередньо з'єднавши волосінь своїх спінінгів. Посередині волосіні робиться довгий повідець (можна кілька). У такий спосіб можна вільно облавлювати будь-які важкодоступні ділянки. Особливо ефективна ловля на «перетяг» у період вильоту улюблених ласощів червонопірого красеня – травневих жуків.