Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії

Ловимо весняну щуку

Весна – найкращий час для ловлі щуки. За зиму риба зголодніла, і стає дуже активною, при цьому забуваючи про обережність. Спочатку може здатися, що куди б ти не закинув снасть, скрізь буде клювання, але не все так просто. Саме у весняні місяці відбувається нерест, і тоді щука не реагує навіть на найсмачніші та найпривабливіші приманки.

Весняна щука

Коли клює щука та її поведінка?

Ідеальний час – початок березня. Річки та струмки звільняються від льоду, вода наповнюється киснем, а час нересту ще не настав і тоді риба клює практично на будь-яку приманку.

Плюсом риболовлі у такий час є відсутність жаркого сонця, комарів і мошок.

Перед нерестом риба агресивна і дуже голодна після довгої зими, з великим бажанням бере навіть не дуже якісну та дешеву приманку, адже перед появою потомства треба встигнути вгамувати голод.

З настанням тепла, риба виходить на мілину, де полює на мальків, там її й чекають досвідчені рибалки. У нашій країні цьому періоду відповідає квітень.

Але, не варто використовувати ці правила як невідкладну істину, все залежатиме від водойми й погоди. Іноді риба відпочиває після нересту тиждень і зовсім не реагує на приманку, а іноді вже через пару діб починає полювати, з'ясовується це лише досвідченим шляхом.

Щука на мілководді

Щука на мілководді

Спінінг – найкращий засіб для ловлі щуки навесні

У березні можна розраховувати на великих і жирних екземплярів, які буквально вистрибуватимуть із води один за одним. Шукайте неглибокі місця, які починають розтавати, насамперед там з'являється дрібна рибка, а значить і щука, яка не проти поживитися здобиччю.

Якщо хочете збільшити клювання в холодній воді, яка ще не встигла прогрітися ранньою весною, то використовуйте спеціальні приманки з феромонами, вони стимулюють апетит хижака.

Пам'ятаєте, чим природніше виглядає приманка, тим успішнішим буде клювання на спінінг. Особливо це актуально на початку квітня, коли у жіночих особин нерест, але ви можете сподіватися на удачу та зловити цілком великого самця.

Великий хижак

Великий хижак

У квітні риба більш розбірлива у приманці, ніж на початку березня. Вже не підійде груба й дешева підробка.

Найнесприятливіший спосіб ловлі щуки на спінінг – травень. Риба наїдається до цього часу, стає млявою й неактивною і практично не реагує на приманку. У цей час шукайте чисті водойми без каламуті та наполегливо «грайте» приманкою. Використовуйте яскраве забарвлення, шумові сигнали, щоб зацікавити щуку.

Приманка

Де шукати хижака навесні?

Залежно від місяця вибирати й шукати доведеться різні місця.

Березень

Проталіни в чистих водоймах, які добре збагачуються киснем. Основний корм – невелика риба.

Квітень

Дрібноводні чагарники, місця з корчами й іншими укриттями, де можна сховатися.

Травень

Дільнки з чистою водою, що відстоялася, добре підходять затоки. В ідеалі в похмурий день, рано-вранці або на заході сонця.

Ловити щуку навесні – цікаве заняття, яке порадує душу справжньому рибалці. Вибирайте водоймища, снасті, примнади й в дорогу. Успіхів!