Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії

Вибір снасті для ловлі на течії

Особливий вид ловлі на течії вимагає особливого обмундирування, починаючи від відповідного вудилища, закінчуючи гачками, поплавками й грузиками. Та й вибір волосіні грає не останнє значення. Спробуймо розібратися, які снасті для течії використовують досвідчені рибалки.

Вибір вудилища для течії

Снасть для ловлі на течії – це в першу чергу болонське або універсальне вудилище, що дозволяє ловити рибу як на дальній відстані в сильну течію, так і в спокійній воді біля прибережної лінії. Це найоптимальніший варіант, який виправдовує навіть відносно високу ціну цього вудилища. Успішна ловля буде, якщо правильно підібрати до нього грузики й поплавки.

Універсальне вудилище

Поплавок навантажується так, щоб на поверхні залишався тільки шпиль, а грузик повинен розподіляти масу так, щоб наживка стрімко занурювалася на потрібну глибину. При цьому ви повинні помітити навіть легке клювання. Цих умов складно дотриматися за різних видів течії, тому у хорошого рибалки має бути три види снастей для течії.

Поплавок

На випадок легкої течії – поплавок на 4-8 г навантаження, вантажне оснащення між повідцем і волосінню, важкі та легкі дробинки з відстанню 19-21 см (перші на верхній частині волосіні, другі в нижній). При такому розподілі наживка поступово занурюється у воду, не розлякуючи рибу, а при найменшому клюванні помітні коливання поплавка.

Оснащення

На випадок помірної течії - поплавок на 6-20 г навантаження, повідець 60-150 см (велика його частина знаходиться на дні), важкі та легкі дробинки з проміжком 9-12 см. Тримати вудило потрібно так, щоб наживка за течією виявилася попереду поплавка. З такими снастями для ловлі на течії наживка падає стрімко, але не забирається течією.

На випадок стрімкої течії - поплавок на 8-40 г навантаження, повідець до 2 м (весь лежить на дні), дробинки з маленьким інтервалом у нижній області волосіні. Такі снасті для течії дозволяють протистояти стрімкій течії, щоб риба мала можливість заковтувати наживку. Тримайте оснастку пальцем на шпулі для більшого ефекту.

Звичайно, здебільшого це загальні рекомендації щодо вибору снасті для ловлі на течії, оскільки багато залежить від швидкості течії, обраної місцевості та самої риби. Для того, щоб ловля була успішною, потрібно постійно експериментувати не тільки з оснасткою, але і швидкістю проводки, наживкою та багатьма іншими хитрощами.