Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії
  • Головна
  • Статті
  • Надувний човен. Правильне зберігання – запорука справності!

Надувний човен. Правильне зберігання – запорука справності!

Якщо надувний плавальний засіб неправильно зберігати, його експлуатаційний термін значно скоротиться. Це зумовлюється швидким виникненням не тільки множинних поломок у влаштуванні човна, але й підвищеним зношуванням матеріалів, з яких він був виготовлений.

Надувний човен

Рекомендації щодо правильного зберігання

Після закінчення сезону необхідно очистити човен від різних забруднень, промивши проточною водою і усунувши пісок, який присутній у зазорах між днищем та бортами. Також звільніть корпус човна від мулу, тину, мазуту, солі, трави, слідів пального. Мити плавальний засіб потрібно в надутому вигляді. Після цього просушіть човен, притуливши його до стіни й давши можливість воді стекти вниз.

Зберігання човна

Виведення плям

Плями від забруднень не лише сприятимуть погіршенню зовнішнього вигляду човна, а й можуть перешкодити виявленню видимих несправностей. Для усунення плям, як правило, використовують теплу воду з попередньо розчиненим у ній милом. З метою виведення стійких забруднень можна застосувати щадні чистячі засоби з відсутністю або мінімальним вмістом у їхньому складі абразивів. Неприпустимим є використання органічних розчинників, наприклад, ацетону або бензину.

Сушіння

Слідкуйте, щоб особливо ретельно просох регулятор (стрічка), який покликаний з'єднувати днище виробу з його бортами. Далі плавальний засіб необхідно здути й, вивернувши стороною назовні, а також відвернувши клапани, залишити на відкритому повітрі ще на кілька годин. Це необхідно для повного висихання поверхні матеріалу та усунення навіть незначного конденсату.

Просушування човна

Усунення дефектів

Тепер, коли човен повністю просох, огляньте його на предмет виявлення тріщин, потертостей, подряпин та інших дефектів. Дрібні тріщини краще усунути відразу, не чекаючи майбутнього сезону. Справа в тому, що за час зберігання матеріал, з якого виготовлено надувний човен, може сильно пересохнути, від чого усунути навіть несуттєві тріщини буде набагато складніше. Далі присипте поверхню плавального засобу тальком, усередину камер також помістіть трохи вказаного мінералу.

Усунення дефектів

Умови зберігання

Зберігати надувний плавальний засіб найкраще в приміщенні з помірним ступенем вологості (35-80%). Температура повітря може змінюватись від 0 до 25 градусів. При цьому човен слід залишити в розгорнутому вигляді та злегка притулити до стіни або поверхні. Якщо такої можливості немає, придбайте спеціальний чохол, призначений для безпечного зберігання таких виробів.

Спеціальний чохол

Спеціальний чохол

Увага!

Під час зберігання на човен не повинно потрапляти пряме ультрафіолетове випромінювання. Тримайте виріб на достатній відстані (не менше метра) від будь-яких нагрівальних і опалювальних приладів. Не можна допускати, щоб на надувний човен потрапляли хімічно активні засоби (луги, бензин, гас тощо).

Перед упаковкою човна в чохол, намагайтеся складати його максимально вільно, тим самим знизивши ймовірність утворення мікротріщин. Пам'ятайте, що чим більший радіус закруглення на згинах складеного виробу, тим менший ризик появи на ньому тріщин і потертостей.

Для профілактики виникнення зазначених дефектів раз на пару місяців човен потрібно перепакувати. Звертайте увагу на те, щоб нові згини не збігалися зі старими. Також під час перепакування провітрюйте камеру всередині та змінюйте в ній повітря кілька разів (пару-трійку буде достатньо).

Зберігання комплектації

Також від різноманітних забруднень слід зробити ретельне очищення допоміжних деталей (хутра, сидінь, весел тощо). Спочатку їх потрібно промити й добре висушити, а потім – упакувати.

Слідуючи описаним вище рекомендаціям, надувний плавальний засіб перебуватиме в експлуатації тривалий період. Ви зможете вберегти його від появи різних дефектів і насолоджуватися легким та безпечним пересуванням водною акваторією!