Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії

Секрети ловлі линя

В основному в річках та інших водоймах лині досягають ваги 600 грам, але бувають особини, які важать до двох кілограм. Впізнати линя досить легко. Лінь характеризується коротким м'ясистим тілом із тупою головою. Тіло риби вкрите дрібною лускою і шаром слизу.

Линь

Місця і періоди вудження

Озера, спокійні річкові заплави, протоки, порослі та замулені старі русла рік, є ареалом проживання линя. У невеликих і спокійних річках линь намагається перебувати у руслі. Зустріти линя в руслі великої річки, що має середню течію практично неможливо. У водоймищі линь живе відокремлено, збираючись у невеликі зграї навесні, перед нерестом і в нерестовий період.

Для ловлі линя велике значення має часовий період. Ця риба активно клює в останній декаді травня протягом 7-12 днів. Буває, що активна фаза посідає передостанню декаду травня, але таке трапляється значно рідше. Період осіннього активного клювання посідає кінець серпня. Погода в такі періоди має бути тихою та гарною. У період весняного клювання риба активніше бере наживку в ранковий час, а восени пік активності припадає на вечір у проміжку між сімома і десятьма годинами.

Наживки та снасті, що використовуються при ловлі

В якості наживки при ловлі линя використовують ракову шийку, опаришів і гнойових хробаків. При хорошій, стійкій погоді невеликий линь вважає за краще триматися метрової глибини, поряд з торішньою травою і там, де дно покриває листя. При ловлі такого линя можна використовувати не тільки дощових хробаків, але й мотиля, який чіпляють по кілька штук на гачок.

При ловлі линя використовують одночасно до трьох поплавкових вудилищ. Вудилища оснащують волосінню, що має діаметр від 0.17 мм до 0.2 мм і гачком, що відповідає наживці. Поплавок використовується невеликого розміру, що має веретеноподібну форму. Колір поплавка, що застосовується для ловлі, має велике значення. Поплавок має бути добре помітний на воді в умовах недостатньої видимості. Вирішити це завдання полегшує застосування поплавків з кульками на антені чи оперенням. Непогано зарекомендувало себе використання поплавків, які оснащені світлячками.

Снасті, що використовуються при ловлі

Особливості ловлі

Ловлячи линя, рибалці необхідно дотримуватися тиші. Линь, знайшовши наживку, може брати її в рота, а потім відпускати. Така поведінка риби може тривати досить тривалий час. При цьому поплавок ледь тремтить, а на воді з'являються невеликі кола, які швидко зникають. Линь може залишити наживку у разі уколу об гачок або якщо вона не припала йому до душі, але набравшись терпіння, можна дочекатися відновлення клювань.

Особливості ловлі

Для надійного зачепу линя потрібно не поспішати підсікати рибу. Перед підсіканням дозволяють линю, взявши наживку, пропливти приблизно метр. В екіпіруванні рибалки обов'язково має бути великий і легкий сачок. Активізувати клювання линя дозволяє застосування підгодовування. В його якості використовують суміш каші, хліба і прованської олії.