Безкоштовна доставка від 2000 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 2000 грн

Категорії

Спорядження для зимової риболовлі

Рюкзак і рибальський ящик

До вибору рюкзака чи ящика слід підходити з особливою відповідальністю. Якщо ваш вибір впав на рюкзак, то він повинен бути не тільки містким, але ще й непромокаючим. Для зимової ловлі найбільше підійде спортивний або альпіністський рюкзак, в якому є велика кількість кишень. Особливу увагу приділіть ширині лямок, яка повинна бути менше 6-7 сантиметрів. Занадто вузькі лямки скручуватимуться і натиратимуть при тривалій ходьбі.

Ящик для зимової риболовлі

У рибальських ящиків є дві незаперечні переваги - вони дуже зручні при перенесенні снастей і можуть служити стільчиками. Але водночас ящики дуже громіздкі, важкі й незручні при транспортуванні у громадському транспорті. Щоправда, останнім часом непогано себе зарекомендували легкі ящики із пластику та пінопласту, але вони й коштують на порядок дорожче, ніж звичні металеві. За радянських часів, коли дефіцит існував практично на всі товари широкого вжитку, рибальські ящики робили самостійно з морозильних камер, вилучених із поламаних холодильників. І були вони нічим не гірші за сучасні.

Намет

Якщо ви зібралися провести на риболовлі кілька днів, то без намету просто не обійтись. Його основна функція полягає в тому, щоб не дозволити сильному вітру зіпсувати задоволення від відпочинку. Усередині виконаних з легких матеріалів наметів можна не тільки забути про холод зовні, але й з комфортом половити рибку, встановивши її прямо на льоду.

Плішня

Плішня є одним із неодмінних атрибутів зимової риболовлі протягом кількох століть. Вона не тільки зручна при перенесенні, але й просто необхідна кожному рибалці на початку і в кінці зими, коли лід тонкий і може тріснути в будь-який момент. Плішнею простукують льодовий панцир перед собою, перевіряючи його на міцність. При найменшій підозрі необхідно повернутися назад і пошукати інше місце для ловлі. Якщо ж ви все-таки провалилися під лід, то плішню можна розташувати горизонтально щодо ополонки, що утворилася, і спробувати з її допомогою вибратися з води.

Плішня має бути завжди гостро заточеною, інакше пробивання лунки може перетворитися на справжню муку, а гучні удари по льоду напевно розлякають всю рибу в окрузі. Плішня представляє собою товстий сталевий стрижень, до кінця якого приварена широка колюча частина. Стрижень одягається на дерев'яну ручку з петлею із мотузки, що знаходиться на самому верху, яку одягають на руку, щоб плішня не вислизнула і не відправилась на дно водойми. Деякі рибалки виготовляють плішню самі з товстого прута важкої арматурини. Плішня може бути обладнана двома накінечниками – напівкруглою лопаткою із заточеними краями й долотом.

Льодобур

Льодобур - незамінна річ для швидкого буріння лунок. Він складається зі штока, коловороту і свердла. Існують моделі, що складаються навпіл, нерозбірні, а також обладнані двигуном – бензиновим або електричним – для комфортнішого свердління лунок.

Льодобур

Черпак

Кожен рибалка, який забув вдома черпак, стикається з проблемою, здатною зіпсувати йому всю рибалку. Функція черпака полягає в тому, щоб звільняти лунку від дробленого льоду і періодично позбавлятися тонкого крижаного панцира, що утворюється на поверхні води.

Глибомір

Як неважко здогадатися з назви, глибомір служить для вимірювання глибини у водоймищі. Він являє собою вантаж зі свинцю або велику залізну гайку, які прив'язують до кінця товстої волосіні. Потім на волосіні через кожен метр фіксують мітки. Найкраще нанести їх водостійкою олійною фарбою. Часто замість волосіні, яка плутається, ріже руки і постійно прагне вислизнути із замерзлих пальців, використовують капроновий шнур, просочений оліфою.

Годівниця

Функція годівниці полягає в тому, щоб доставити на дно водоймища необхідну кількість прикорму, здатного привернути увагу риби до місця ловлі. Зазвичай її роблять у формі конуса з відкидним денцем, яке кріпиться до основи за допомогою гачка. При зіткненні з дном, або просто при енергійному струшуванні, дротяний гачок вилітає, денце відкривається, і вміст висипається.

Багорик

Для підбагровування особливо великої риби завжди краще мати під рукою невеликий багорик, який легко поміщається в рибальському ящику. Найпростіший багорик складається з рукоятки, бамбукової або пластикової, довжиною 40-50 сантиметрів, і гострого сталевого гачка діаметром 5-7 міліметрів, довжиною 250-300 міліметрів та шириною загину 100 міліметрів. Деякі рибалки ручку багорика роблять із пробкового дерева, щоб він при падінні у воду не потонув.

Відчіп

Щоб відчепити гачок, мормишку, балансир, блешню від корчів або водоростей, що знаходяться на дні водоймища, потрібен відчіп. Найчастіше він представляє собою спіраль зі свинцевого дроту з прив'язаною до нього товстою волосінню або шнуром. При зачепі гачка спіраль "накручують" на волосінь вудилища і опускають по ній до проблемного місця. Коли свинець вдарить по гачку або блешні, вона звільниться.

У разі невдачі процедуру можна повторити, витягнувши відчіп назовні за допомогою прив'язаної до нього волосіні. Також відчіп може бути трубчастим із пропилом по всій довжині, в який і заводиться волосінь. Для дрібних мормишок і блешень використовують відчіп у формі кулі діаметром 20 міліметрів з впаяною в нього спіраллю діаметром 5-6 міліметрів.

Екстрактор і зівник

Для вилучення блешні чи мормишки із зубастої пащі хижака використовують екстрактор і зівник. Зівник виготовляють із сталевого дроту, згорнутого в пружну спіраль. Його кінці зводять разом і вводять у рот риби, щоб не дозволити їй його зачинити. Для звільнення гачка використовують екстрактор, виготовлений з дроту товщиною 2-3 міліметри, що закінчується спіраллю або розрізаним металевим кільцем.

Зівник

Малявочниця

На ділянках водоймища, що незамерзають взимку, можна успішно наловити живців для ловлі хижаків. Для цього використовують малявочницю, що представляє собою прямокутник з сітки й каркас з чотирьох сталевих прутиків діаметром 4-6 міліметрів, що закінчуються з одного боку гачком, а з протилежного - нарізкою. Прутики між собою з'єднуються шайбами з різьбленням. По краях сітки протягається міцний шнур. Щоб живці й мальки не розбігалися від сітки, її рекомендується пофарбувати у болотяний колір. Зібрану і готову до використання малявочницю опускають у воду за допомогою жердини, кидають трохи повільно тонучого прикорму і через 20-30 секунд швидко виймають з води.

Кана

Під час зимової риболовлі на хижака кана знадобиться для доставки й переміщення на водоймі живців. Найчастіше її виготовляють із пластику. У кришці кани просвердлені отвори доступу кисню. Буває, що рибалки виготовляють кану самі, використовуючи п'ятилітрові пластикові баклажки з-під питної води або звичайні каністри, прорізаючи в них отвір такого розміру, щоб вільно проходила рука.

Кана для живця

Тара для насадок

Для зберігання мотиля використовується мотильниця. Найчастіше її роблять із твердого пінопласту з просвердленими у кришці маленькими отворами. Мотильниця чудово зберігає насадку від холоду. Також вона підійде і для опаришів. Комах краще зберігати у пластмасовій трубочці, звідки вони зможуть вилазити назовні по одному.

Контейнер для дрібниць

Раніше рибалки виготовляли їх із підручних матеріалів – сірникових коробок, картону і клею. Зараз же в магазинах можна підібрати контейнер на будь-який смак та колір – від дорогих моделей відомих фірм до дешевих китайських. Основна функція такої коробочки - упорядкувати свій рибальський дріб'язок, і завжди мати його під рукою, а не копатися в рюкзаку або ящику, намагаючись відшукати потрібну мормишку або поплавець.

Сухий спирт

Щоб було легко розвести вогонь, майте при собі кілька таблеток сухого спирту. На відміну від модних нині рідин для розпалювання, сухий спирт не зможе розлитися у вашому ящику і "провоняти" рибальське приладдя.

Грілка

Зараз у туристичних чи рибальських магазинах легко можна придбати похідну грілку, але, незважаючи на це, багато рибалок досі роблять їх своїми руками. Для виготовлення саморобної грілки знадобиться велика консервна банка, виготовлена з жерсті.

Грілка Kovea

У денці банки потрібно пробити кілька отворів, а зверху зробити щось на кшталт ручки, за яку можна банку підвісити в наметі на ціпку. На дно банки покладіть сухий спирт, а зверху насипте трохи дрібного вугілля. Ось і все, грілка готова. Якщо треба більше тепла, то можна взяти замість банки залізне відро.