Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії
  • Головна
  • Статті
  • Льодобур – важливий елемент зимового екіпірування рибалки

Льодобур – важливий елемент зимового екіпірування рибалки

Напередодні зими перед багатьма досвідченими рибалками й аматорами стоїть непросте завдання, а саме – вибір і купівля льодобуру. Цей елемент зимового екіпірування поправу можна віднести до основного рибальського приладдя. Чому?

Вибір льодобуру

По-перше, рибалці просто нічого робити на водоймі, якщо в нього немає льодобуру. Без нього навіть досвідчений рибалка не зможе просвердлити лунку. Звичайно, льодобур можна позичити на якийсь час у своїх товаришів, але це теж не вихід.

По-друге, враховуючи наші кліматичні умови, рибалка буде змушений пропустити весь зимовий сезон, якщо в нього не має льодобура. Варто відзначити, що якісні вироби відмінно справляються з різкою криги, при цьому виштовхують її залишки на поверхню.

Діаметр льодобуру – один з основних критеріїв вибору!

Перш ніж придбати ту чи іншу модель, варто врахувати певні фактори. Наприклад, дуже багато залежить від габаритів ймовірної риби. Варто відзначити, що невеликі діаметри підійдуть для ловлі окуня, плітки або дрібної щуки. З цією метою досить часто справляються пристрої, діаметр яких складає 110 міліметрів.

Однак універсальними засобами для зимового лову вважаються вироби з діаметром свердління 130 міліметрів. Зробити отвір такого діаметра зовсім не складно. У таку лунку можна завести рибу практично будь-якого розміру.

Немалою популярністю користуються лунки з діаметром свердління понад 130 міліметрів. Як правило, їх купують для ловлі риби не тільки за допомогою балансира або вудки, але і для жерлиці. Зробити лунку більшого розміру буде трохи складніше, але вилучити велику рибу буде набагато легше.

Найчастіше досвідчені рибалки прагнуть придбати не один, а кілька льодобурів різних діаметрів свердління. Однак купівля цих пристроїв для ловлі в зимовий період потребує чималих витрат.

Як вибрати льодобур

Вибір льодобуру українського або зарубіжного виробника

Широкий асортимент виробів, представлений у різних магазинах, нерідко дивує покупця. Чому ж одні рибалки вирішують віддати перевагу льодобуру вітчизняного виробництва, інші – зарубіжному? У чому різниця?

До переваг льодобурів українського виробництва можна віднести:

  • невелику вартість виробу;
  • підбір ножів для бура за доступною ціною або їх легке заточування.

Проте українські льодобури мають порівняно невеликий модельний ряд.

Якщо говорити про випуск аналогічної продукції зарубіжного зразка, то варто виділити такі основні переваги:

  • відмінна якість матеріалу і добротна збірка;
  • можливість свердлити лід різної структури завдяки наявності спеціального кута заточування ножів;
  • ефективність свердління льоду поряд із зручністю використання.

Проте льодобури імпортного виробництва є дорожчими, ніж українські аналоги та їх покупка не завжди виправдана.

Інші важливі особливості

Перш ніж придбати льодобур для риболовлі слід визначитися з його різновидами. У даний час все частіше стали застосовувати мотольодобури, які мають електричний привід. Неабиякою популярністю користуються вироби, оснащені газовим або бензиновим двигунами. Ультрасучасні пристрої для зимової риболовлі захоплюють не лише своєю надійністю, але й неймовірною швидкістю свердління лунок.

Моделі мотольодобурів використовуються для створення нових лунок, а також для розбурювання вже наявних раніше.

Однак для лову невеликої риби, як і раніше, часто застосовуються ручні льодобури. З їхньою допомогою є можливість суттєво заощадити свої кошти й сили. Але лунка маленького розміру набагато швидше замерзне.

Щоб обране спорядження для зимової ловлі довго прослужило своєму власнику, необхідно правильним чином доглядати його. Перед тим, як купити ту чи іншу модель, слід проконсультуватися з фахівцем. Менеджери магазину Trofey.ua розкажуть про особливості роботи пристрою та секрети догляду за ним.

Справжній рибалка прагне отримати задоволення від процесу ловлі. Однак кожен бажає досягти певного результату. За допомогою відповідного та якісного льодобуру зимова риболовля для справжнього рибалки стане не тільки приємним, а й винагороджуючим заняттям.