Безкоштовна доставка від 1500 грн
  • Широкий асортимент

    Унікальні товари, які ви не знайдете в інших інтернет-магазинах

  • Без пробок і черг

    Економте свій час. Купуйте товари для риболовлі, не виходячи з дому

  • Вигідні покупки

    Купуйте товари для риболовлі з персональною знижкою і промокодами

  • Контроль якості

    Ми завжди перевіряємо якість товару, що вам відправляється

  • Безкоштовна доставка

    Ми надаємо безкоштовну доставку на замовлення від 1500 грн

Категорії

Ловимо на безнасадкову мормишку

Зимова риболовля у своїй різноманітності способів лову в жодному разі не поступається лову на відкритій воді. Блешні, балансири, жерлиці, мормишки: всі ці снасті користуються величезною популярністю серед рибалок України.

Ловля на безмотильну мормишку

Якщо по першому льоду можна взяти в руки міцну вудку, оснастити її балансиром значних розмірів і переміщатися від лунки до лунки в пошуках затятого клювання зубастої цариці водойм – щуки, то в період глухозім'я, яке, на жаль, триває набагато довше, ніж період першого льоду, доводиться переходити до ловлі на мормишку і відкладати великі приманки в шафу на горищі або куди подалі.

Одним із самих, на перший погляд, простих способів зловити рибу в зимовий період є ловля на мормишку. Багато рибалок заздалегідь запасаються мотилем або опаришем, відбирають мормишки нехитрих форм і йдуть на рибалку. Звичайно, така ловля вимагає певної майстерності, але, погодьтеся, набагато приємніше змусити рибу клюнути на порожню мормишку без використання насадки природного походження.

Освоюємо безнасадкову ловлю

Багато з тих, хто хоче забути про мотиля і освоїти безнасадкову ловлю, після однієї-двох прогонових риболовель закидають цю витівку і остаточно втрачають віру в те, що риба може клювати на голу мормишку. Цього робити в жодному разі не варто! Щоб освоєння безмотильної ловлі не обернулося провалом, спочатку треба зрозуміти, з чого ж треба почати.

Безнасадочні мормишки

Існує величезна кількість форм безнасадкових мормишок: коза, німфа, чортик, мураха, цвяхокулька, уралка, кобра, овсинка і т.д. Не дивно, що дуже легко можна заплутатися у всій їхній різноманітності, якщо не знати, яку приманку вибрати.

Найпростішими в освоєнні по праву вважаються приманки під назвою цвяхокулька або скорочено ЦК. Вони, як правило, являють собою вольфрамовий стовпчик, і латунну кульку, яка вільно переміщається по гачку. Вважається, що під час гри кулька ударяється об стовпчик, створюючи при цьому коливання, що приваблюють рибу, перед якими вона не може встояти.

Мормишка цвяхокулька

Основні проводки для ловлі на цвяхокульку схожі на проводки, які рибалки використовують при ловлі на мотиля. Деяка риба добре відгукується на пунктирну проводку або повільне похитування, окунь, навпаки, любить швидку гру з гарною амплітудою.

Освоївши ловлю на цвяхокульку, можна поступово переходити до ловлі на інші складніші мормишки, як наприклад, чортик, що вимагає особливого підходу і підбору правильного кивка.

Головне – не засмучуватися, якщо клювання не відбулося, а дочекатися його. Необхідно постійно експериментувати, змінюючи проводки. З кожною спійманою рибою віра в безнасадкову ловлю і бажання освоювати ловлю на інші типи мормишок будуть тільки зростати. Вдалої риболовлі!